Μάλαξη – Θεραπευτικές Ασκήσεις

Οι συνθήκες στις οποίες καλείται να επιβιώσει ο σημερινός άνθρωπος είναι αυστηρά ακατάλληλες για την ψυχική και τη σωματική του υγεία. Πέρα από το άγχος και την περιβαλλοντική ρύπανση, οι λάνθασμένες διατροφικές συνήθειες, οι καταχρήσεις και η ακινησία οδήγουν σε τοξίνωση του οργανισμού έχοντας ως αποτέλεσμα την χρόνια κόπωση και την ασθένεια.

Η προσωπική προσπάθεια του ανθρώπου να βελτιώσει τον τρόπο της ζωής του είναι πλέον ζωτικής σημασίας. Πέρα από τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν η σωματική άσκηση και η διατροφή, η μάλαξη αποτελεί ένα επιπλέον σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια αυτή.

–        Δημιουργεί ιδανικές συνθήκες νοητικής και ψυχικής χαλάρωσης από την ένταση της καθημερινότητας

–        Αποσυμφoρεί και κινητοποιεί τα υγρά του σώματος, διευκολύνοντας τη φυσιολογική προσπάθεια αποτοξίνωσης του οργανισμού

–        Διευκολύνει και ανακουφίζει άμεσα το καρδιαγγειακό, το λεμφικό, το μυϊκό και το νευρικό σύστημα

Μεγαλή είναι η συμβολή της μάλαξης και στην αποκατάσταση. Εκτός από την άμεση πλήξη από κάποιο ατύχημα, η ακινησία, η λανθασμένη στάση σώματος και η καταπόνηση δημιουργούν συνθήκες ανισορροπίας του μυϊκού τόνου. Κάποιοι μύες «σφίγγουν» και κάποιοι «χαλαρώνουν» περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Έτσι ασκούνται ασύμμετρες δυνάμεις στο σκελετό και συγκεκριμένα στη σπονδυλική στήλη οδηγώντας σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις των αρθρώσεων και των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Η σωστή ανατομική θέση και η σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την μυοσκελετική ισορροπία όσο και για τη γενικότερη ποιότητα της ζωής.

Την προσωρινή ανακούφιση της μάλαξης έρχεται να εδραιώσει η θεραπευτική άσκηση. Η συνεργασία αυτών των δύο έχει φανερά αποτελέσματα και μεγάλη αξία είτε έχοντας σαν σκοπό την πρόληψη και ευεξία είτε την αποκατάσταση.

Η πρώτη συνεδρία για όλα τα μέλη του Σ.Δ.Υ.Θεσσαλονίκης είναι εντελώς δωρεάν. Οι συνεδρίες γίνονται κατ’ οίκον με διάρκεια μία ώρα ή και περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Το κόστος της συνεδρίας είναι 15 € (για γυναίκες) και 20 € (για άνδρες). Οι τιμές αυτές ισχύουν για την περιοχή του κέντρου. Για απομακρυσμένες περιοχές υπάρχει μία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση αναλόγως την απόσταση.

Ορφέας Σαντοριναίος

Βοηθός Φυσιοθεραπευτή 6976172150