Η απόφαση της Διοίκησης του Καυταντζογλείου σταδίου, να θεσπίσει κάρτα εισόδου με αντίτιμο στην χρήση του βοηθητικού γηπέδου από τις 1/4, είναι κατ’ αρχήν ασύμβατη με τον ρόλο, που θα έπρεπε να επιτελεί το κληροδότημα του Λύσσανδρου Καυταντζόγλου για την ελεύθερη άθληση των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση αυτή έρχεται σαν συνέχεια της κακής κατάστασης και συντήρησης του ταρτάν και των βοηθητικών χώρων του. Το ταρτάν είναι επικίνδυνο για τους αθλούμενους εδώ και πολύ καιρό, όπως και τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, χωρίς καθαρίστριες.Επιπλέον οι ώρες χρήσης του χώρου είναι 7-10 πμ και 8.00 – 9.30μμ για τους ελεύθερα αθλούμενους, εντελώς άβολες για όλους εργαζόμενους.
Παρά τις εκκλήσεις του Συλλόγου μας η Διοίκηση αδιαφορεί όλο αυτό το διάστημα για την βελτίωση των εγκαταστάσεων και την αλλαγή του ωραρίου χρήσης του σταδίου. Και τώρα έρχεται να επιβάλλει και εισητήριο, χωρίς κανέναν διάλογο, για το μοναδικό στάδιο ελεύθερης άθλησης σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης!
Οι αντιδράσεις των μελών των Συλλόγων δρομέων, των βετεράνων, αλλά και των ελεύθερα αθλουμένων είναι έντονες και οργισμένες, καθώς αυτή η συμπεριφορά προς τους ερασιτέχνες δρομείς και τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό είναι απαράδεκτη και προκλητική για άλλη μια φορά. Ενώ θα έπρεπε ο λαϊκός μαζικός αθλητισμός να στηρίζεται από την Διοίκηση του σταδίου, και ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη εποχή, αντίθετα βρίσκεται υπό διωγμό.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν την μεγάλη δρομική γιορτή της Θεσσαλονίκης, τον 9ο Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6/4 και όπου θα συμμετέχουν περισσότεροι από 14.000 δρομείς όλων των ηλικιών.
Το δρομικό κίνημα εξαπλώνεται ραγδαία και στην χώρα μας! Αποτελεί βήμα δράσης και έκφρασης χιλιάδων ανθρώπων, είναι η ελπίδα της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης των ανθρώπων … είναι ο πολιτισμός των λαών.

Δημήτρης Λαμπρινίδης
Πρόεδρος Σ.Δ.Υ.Θεσσαλονίκης