6ος ΔΡΟΜΟΣ ΣΕΪΧ ΣΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 7 Μαϊου 2017 ο 6ος Δρόμος Σέιχ Σου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α.-Υ., του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, με σκοπό να γνωρίσει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και σε επισκέπτες της πόλης την μαγεία του μαζικού αθλητισμού και τις ομορφιές τους περιαστικού δάσους της πόλης, αλλά και να τους εξοικειώσει με τις προκλήσεις του ορεινού τρεξίματος.

Φέτος 680 περίπου δρομείς πήραν εκκίνηση στους δύο αγώνες μιας ξεχωριστής δρομικής γιορτής με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό. Στον αγώνα των 16,5 χλμ, νικητές αναδείχτηκαν ο Γιάννης Κρέκας (Stoikos Running Team) με επίδοση 01:03:36 και η Άννα Μαρία Χαραλαμπίδου (Σ.Δ.Υ.Θεσσαλονίκης) με επίδοση 01:28:11. Στους άντρες, δεύτερος αναδείχτηκε ο 20χρονος Αυστραλός Ry Klose (Φοιτητής Erasmus στο Α.Π.Θ) με επίδοση 01:04:14, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ανδρέας Μουρογιάννης, τερματίζοντας σε 1:06:20. Στις γυναίκες, δεύτερη τερμάτισε η 20χρονη Γερμανίδα Anja Fuessner (Φοιτήτρια Erasmus στο Α.Π.Θ.) σε 01:28:14 και τρίτη η Λίνα Τεντόμα Ζερβού σε 1:28:15. Τα πλήρη προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα παρατίθενται στην ιστοσελίδα του Σ.Δ.Υ.Θ: http://ncn.zwc.mybluehost.me//////listing-6%CE%BF%CF%82-%CE%94%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%AD%CF%8A%CF%87-%CE%A3%CE%BF%CF%85-797.html

Ο λαϊκός δρόμος των 4,5 χλμ, όπως κάθε χρόνο, δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έφτασαν τις 320. Τις εντυπώσεις σε αυτόν τον αγώνα έκλεψαν ο ενθουσιασμός, η ποικιλομορφία και η «πολυχρωμία» όλων των συμμετεχόντων και ειδικά των  λιλιπούτειων δρομέων. Εντυπωσιακή και γεμάτη συμβολισμό και δύναμη ήταν και η συμμετοχή, και στους δύο αγώνες, των αθλητών του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και του Προγράμματος Οικογένειας της ΙΘΑΚΗΣ. Για άλλη μια χρονιά η ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ  αναδείχτηκε ως η πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή στον δρόμο των 4,5 χλμ. με 54 δρομείς.

Ο Σ.Δ.Υ.Θ. θα ήθελε να ευχαριστήσει το Ψητοπωλείο Κυραμάνα και τις εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, Smile markets-Μπαγκαλιάνης Σωτ., Hellenic Catering, Αυθεντικό Μπάρατ, Μασούτης ΑΕ, Αφοί Μακαρίκα Ο.Ε., Κάβα Τανούρης, την Μαρία Βαζούρα και τον Νίκο Χριστοδουλή, που με τις ευγενικές χορηγίες τους εξασφάλισαν την αποκατάσταση των αθλητών με άφθονα τρόφιμα, φρούτα, χυμούς, νερό και μπύρα Amstel Radler. Tο Performance Store που φρόντισε για την ενεργειακή υποστήριξη των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τον Στέλιο Καϊάφα που προσέφερε 8 δωρεάν συμμετοχές στο Χορτιάτης Trail Run 2017, οι οποίες επίσης κληρώθηκαν σε 3 αθλητές και 3 αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα των 16,5 χλμ., καθώς και στο νεότερο δρομέα και την μεγαλύτερη γυναίκα δρομέα του αγώνα.

Θα ήθελε ακόμη να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη των Ομάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμαριάς, οι οποίοι φρόντισαν ώστε οι διαδρομές και ο τερματισμός του αγώνα  να καλύπτονται από έμπειρους διασώστες, 3 απινιδωτές και ασθενοφόρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης θα ήθελε τέλος να ευχαριστήσει από καρδιάς τους συνεργαζόμενους φορείς, το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Σύλλογο Συνδρόμου DOWN, τον Σύλλογο Συζωή, τους δεκάδες εθελοντές, μέλη και φίλους του Συλλόγου μας, που συνεργάστηκαν αρμονικά, αποτελεσματικά και με ζήλο σε διάφορες θέσεις, και όσους στήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν στην οργανωτική της επιτυχία. Και φυσικά, όλους τους αθλητές που, με την κεφάτη συμμετοχή τους, αναδεικνύουν τον Δρόμο Σέιχ Σου ως ένα αγαπημένο ετήσιο δρομικό ραντεβού της πόλης μας.