Μετά από καταγγελίες και παράπονα πολλών μελών του Συλλόγου μας για την πρωτοφανή κατάσταση (υλοτομία πράσινων δένδρων, υλοτομία χωρίς προσήμανση, μεγάλες ποσότητες κομμένων κλαδιών διάσπαρτες σε πολλά σημεία του δάσους), που επικρατεί στο Σέϊχ Σου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης μαζί με την γραμματέα της Επιτροπής Προστασίας του Σέϊχ Σου κατέθεσαν αίτημα προς το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης για να προβεί άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες.
Παράλληλα ενημερώθηκαν με όλα τα στοιχεία (φωτογραφίες, έγγραφα κλπ) οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Πολιτική Προστασία, Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, Αποκεντρωμένη Διοίκηση – Διεύθυνση Δασών, Πυροσβεστική) για την επείγουσα ανάγκη απομάκρυνσης των υπολειμμάτων υλοτομίας, μέσα στην περίοδο αντιπυρικής προστασίας κι ενώ οι υλοτομίες ξερών δένδρων από το φλοιοφάγο έντομο συνεχίζονται, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει οι εργασίες διάνοιξης των αντιπυρικών ζωνών.
Οι πυροσβέστες, οι διασώστες, οι εθελοντές, οι δρομείς, οι ποδηλάτες και οι πεζοπόροι που αντικρίζουν καθημερινά αυτές τις εικόνες του δάσους εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους.
Αναμένουμε άμεσα ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς και την λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας του δάσους, καθώς ο μοναδικός πνεύμονας της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.