Μεταγωνιστικό Δελτίο –  “2η Γιορτή Αθλητισμού Δημήτριος Κρυστάλλης” 6/5/2022

Με εξαιρετική επιτυχία και πολλές συμμετοχές δρομέων όλων των ηλικιών, επανήλθε μετά από τρία χρόνια η “2η Γιορτή Αθλητισμού Δημήτριος Κρυστάλλης”, η μεγάλη δρομική συνάντηση μαζικού αθλητισμού στο Καυτανζόγλειο στάδιο.

Η “2η Γιορτή Αθλητισμού Δημήτριος Κρυστάλλης” διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης με την συνεργασία του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου και την αιγίδα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το διήμερο 30 Απριλίου και 1 Μαϊου 2022 στην Θεσσαλονίκη.

Αθλητές και αθλήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συμμετείχαν με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, σε αγώνες διαφόρων αποστάσεων και υπεραποστάσεων στον διάδρομο περιμετρικά του κεντρικού σταδίου που είναι πλέον επίσημα πιστοποιημένη διαδρομή από την AIMS.

Στον αγώνα των 24 ωρών πρώτος νικητής ήταν ο Κώστα Λαζαρίδης με 182,16 χλμ, δεύτερος ο Κώστας Βαλιώτης με 180,72 χλμ και τρίτος ο Θεόδωρος Πιτακούδης με 144,72 χλμ. Τον αγώνα ολοκλήρωσαν επίσης η Λιντίτα Χόκια με 141,12 χλμ και η Όλγα Κούση με 114,48 χλμ.
 Στον αγώνα των 12 ωρών πρώτος νικητής ήταν ο Χαράλαμπος Πασσαλίδης με 113,04 χλμ, δεύτερος ο Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος με 106,54 χλμ και τρίτος ο Νίκος Συμεωνίδης με 82,08 χλμ.
 Στον αγώνα των 6 ωρών πρώτος νικητής ήταν ο Χρήστος Παρασκευάς με 72 χλμ, δεύτερος ο Φώτης Γιακαμόζης με 63,36 χλμ και τρίτος ο Αγαμέμνων Κοτσυφάκης με 61,92 χλμ.
 Στον αγώνα 20 χλμ πρώτος νικητής ήταν ο Γιάννης Κρέκας, δεύτερος ο Αθανάσιος Σανέτσης και τρίτος ο Δημήτρης Τζεφαλής, ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Ιωάννα Ζιώγα, δεύτερη ήταν η Παρασκευή Καρρά και τρίτη η Νέλλη Σκαρογιάννη.
 Στον αγώνα των 10 χλμ πρώτος νικητής ήταν ο Νίκος Σαββάκης, δεύτερος ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης και τρίτος ο Ευγένιος Κρημίτσας.
 Στον αγώνα των 5 χλμ πρώτος νικητής ήταν ο Δημήτρης Χαλακατέβας, δεύτερος ο Αμβρόσιος Δημητριάδης και τρίτος ο Χρήστος Χασάπης, ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Άντζυ Τερζή, δεύτερη ήταν Στυλιανή Λάσκου και τρίτη η Αργυρώ Σπυρογιάννη.

Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια – αγώνες για μικρά παιδιά που δημιούργησαν παιδαγωγοί και γυμναστές, καθώς και όσοι συμμετείχαν στον αγώνα 1200 μέτρων, μεγαλύτερα παιδιά, έφηβοι, γονείς και παπούδες (τρεις γενιές) στο βοηθητικό στάδιο του Καυτανζογλείου. Με αυτό τον τρόπο έγιναν πραγματικότητα όλα αυτά που ο Δημήτρης Κρυστάλλης προσδοκούσε: Να μπουν τα παιδιά στα στάδια, να νιώσουν τον αθλητισμό σαν παιχνίδι, να εκπαιδευτούν με τα αθλητικά ιδεώδη.

Σημαντική ήταν η συμβολή των υποστηρικτών και των χορηγών της διοργάνωσης, καθώς το σύνολο των εσόδων που συγκεντρώθηκε από την συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών θα προσφερθεί ως δωρεά στο “Ελληνικό Παιδικό Χωριό” στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, ώστε να ενισχυθεί το αξιέπαινο έργο του.

Η φιλότιμη και ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες μιας μεγάλης και σύνθετης διοργάνωσης είχε ως αποτέλεσμα τα θετικά σχόλια και των ενθουσιασμό όλων των αθλητών και των αθλητριών, τα χαμόγελα των παιδιών, όπως και των γονέων και κηδεμόνων που συμμετείχαν στους παιδικούς αγώνες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους δρομείς που συμμετείχαν στους αγώνες και υποστήριξαν με ευγενή άμιλλα και αλληλεγγύη τους συναθλητές τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Δ.Ε. του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου για την φιλοξενία στους χώρους του και το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη.

Ευχαριστούμε τον μεγάλο χορηγό μας την εταιρεία αθλητικών ειδών Zakcret Sports για την προσφορά χρονομέτρησης από την εταιρεία Best Race

Επίσης ευχαριστούμε

Την τεχνική εταιρεία Λίτος για την χορηγία των μεταλλίων και την προσφορά υλικών

Τα βιβλιοπωλείο Ιανός για την προσφορά βιβλίων σε μικρούς και μεγάλους

Την εταιρεία Ergo Planning για την προσφορά της ηχητικής κάλυψης

Τις εταιρείες ΜΕΒΓΑΛ, Melissa ΚΙΚΙΖΑΣ, Jannis και Χούτος Catering για την προσφορά τροφίμων

Τις εταιρείες ΕΨΑ και Διός για την προσφορά αναψυκτικών και νερών

Το κατάστημα Performance Store για την προσφορά ισοτονικών ποτών

Τα μουσικά συγκροτήματα Mad Souls και Popscene που μας συνόδευσαν με νότες

Την Μαρίνα Λαμπροπούλου που φιλοτέχνησε και κατασκεύασε τα έπαθλα

Τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κοπερτι και τους παιδαγωγούς για τα παιχνίδια με τα μικρά παιδιά

Την αθλητική ιστοσελίδα Runningnews για την χορηγία επικοινωνίας

Τις διασωστικές ομάδες ΟΜ.Α.Κ.Καλαμαριάς και Έλληνες Διασώστες για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων, καθώς και τους Εθελοντές του Καυτανζογλείου σταδίου

Τους ιατρούς των αγώνων Λουκά Δαγδηλέλη και Γρηγόρη Βενέτη

Τον προπονητή, γυμναστή και συγγραφέα Δημήτρη Τζεφαλή και τις γυμνάστριες Βούλα Αρναουτίδου και Μαρία Μουρατίδου που επιμελήθηκαν τους παιδικούς αγώνες

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό για την προμήθεια υλικών και τροφίμων

Την ερασιτέχνη φωτογράφο Μαριαλένα Σακελλαρίου

Τους ακούραστους εθελοντές που υποστήριξαν με κάθε μέσο και τρόπο την διοργάνωση και συνέβαλαν στην οργανωτική επιτυχία της

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου