Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την συνεχιζόμενη, για τρίτη εβδομάδα, απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών σε δασικές περιοχές και εθνικούς δρυμούς έως τις 20/8.
Μετά το πέρας της κρίσιμης κατάστασης και των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στις αρχές του μήνα, η πολιτεία πρέπει να επαναξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει άμεσα την άρση των απαγορευτικών μέτρων.
Συγκεκριμένα για το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης οι πεζοπόροι, οι δρομείς και οι ποδηλάτες μπορούν να συνδράμουν κατά την επίσκεψη τους στο δάσος, ως περιπολίες, τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου και της Πολιτικής Προστασίας σε όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Ο Σ.Δ.Υ.Θεσσαλονίκης δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, καθώς τα μέλη του γνωρίζουν άριστα τα μονοπάτια και τις περιοχές του Σέϊχ Σου, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές δράσεις εθελοντικού καθαρισμού, διοργανώσεις αγώνων τρεξίματος κλπ
Η προστασία του πολύτιμου πνεύμονα της πόλης μας μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική, όταν γίνεται με την συνεργασία όλων των φορέων, των αρμοδίων, των εθελοντών και των πολιτών, που εκτιμούν και σέβονται την Φύση.
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου